El jueu etern (1940)

Els Rothschilds“, “El jueu Süss” i “El jueu etern” van ser tres pel·lícules produïdes per la propaganda nazi antisemita de Goebbels. Durant la II Guerra Mundial van tenir molt èxit per tota Europa però, una vegada va ser derrotat el nazisme, aquestes produccions van ser amagades. Malgrat tot, mereixen ser vistes i analitzades a fi de comprendre el grau extrem al qual va arribar el nazisme en la promoció del seu pla d’aniquilar els jueus.

Demoledor documental antisemita que alterna imatges rodades a la Polònia ocupada amb diagrames animats de personalitats jueves del món dels negocis i de la cultura, mostrant els hebreus com a una raça degenerada i diabòlica, capficada en dominar el món.

En conjunt, es tracta d’un document absolutament revelador sobre el projecte antisemita nazi, en el qual unes imatges esgarrifoses del sacrifici d’animals segons la llei kosher (mentre una veu en off denuncia que la crueltat amb els animals és incompatible amb la sensibilitat del poble alemany) donen pas a la brutal seqüència final.

banner veure video vk

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s