Elefante blanco (2012)

elefante blanco caratula

Narra la història d’amistat de dos capellans, Julián i Nicolás, que després de sobreviure a un intent d’assassinat per part de l’exèrcit durant el seu treball a Centreamèrica, s’assenten en un barri de Buenos Aires per desenvolupar el seu apostolat i la seva tasca social. Allà coneixen Luciana, amb qui lluitaran colze a colze contra la corrupció, un mal endèmic de la zona. El seu treball els enfrontarà amb la jerarquia eclesiàstica i amb el poder governamental i policial. Malgrat tot, seguiran arriscant les seves vides per mantenir el seu compromís i la seva lleialtat amb els veïns del barri.

Una proposta ben intencionada que manté la tensió narrativa i que proposa un model de compromís creient i social basat en la independència i la reconciliació, sostingut sobre un fons de fe.

L’elefant blanc pren el seu nom d’un gran hospital mai acabat i abandonat que esdevé el símbol d’una ciutat de misèria. Es tracta, com indica la dedicatòria final, d’un homenatge al pare Carlos Mugica, sacerdot argentí profundament compromès que, vinculat al Moviment de Sacerdots per al Tercer Món, va exercir el seu ministeri a Vila de Retiro, un barri marginal de Buenos Aires, on va morir assassinat el 1974 presumptament per la Triple A, en un crim que mai va ser aclarit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s