Jesús de Nazaret, el hombre (2013)

cartell jesus nazaret el hombre

Sobre Jesús de Natzaret hi ha una gran quantitat de material, superior a qualsevol altre personatge de l’antiguitat grega o llatina. Tot i això, hi ha una pregunta que nombrosos historiadors, teòlegs i experts segueixen formulant: qui va ser realment? El documental ‘Jesús de Natzaret’ de Maite Carpio, que es va estrenar a La 2 de TVE tracta de respondre a aquesta qüestió.

Moltes vegades s’ha explicat la història de Jesús de Natzaret, però qui era veritablement Yehoshua ben Yosef? ‘Jesús de Natzaret’ és un documental que explica la vida d’aquesta figura des del punt de vista històric. La vida d’aquest jueu, que va viure i va morir a Palestina en el segle I.

Qüestions com on va néixer, si tenia germans, si el seu missatge va ser polític o quin va ser el motiu pel qual el judaisme el va rebutjar, són les grans preguntes sobre les quals gira aquesta producció, dividida en dos capítols: ‘Una història en la Història’ , sobre la veracitat de les fonts historiogràfiques, i ‘Un home entre els homes’, on s’aborda la seva vessant més humana.

Es tracta d’un viatge a l’interior dels arxius que conserven les còpies més antigues dels textos dels evangelistes: la Biblioteca del Monestir de Montserrat a Espanya, on s’ha conservat el papir P64, el més antic de l’Evangeli de Mateu del segle I dC; la Biblioteca Vaticana, que conserva fragments del papir de l’Evangeli de Lluc i Joan, també del segle I; o el Museu del Llibre d’Israel, que guarda els famosos manuscrits del Mar Mort.

Però més enllà dels arxius, el documental viatja a Terra Santa per descobrir els treballs arqueològics, els paisatges i els llocs on Jesús va viure i va predicar fa dos mil anys, i conèixer així els llocs de la tradició cristiana que encara es conserven, amb la ajuda d’una nova tècnica d’animació en la seva narració.

A més, ‘Jesús de Natzaret’ analitza els últims descobriments al costat dels majors experts internacionals com el Pare Francesco Rossi De Gasperis; el Pare Pius Ramon Tragan; Armand Primo Puig i Tàrrech; el Cardinale Mons Gianfranco Ravasi, Émile Puech o Dan Bahat.

Es tracta d’una coproducció italo-espanyola per a TVE i RAI, de Anthos Produzioni i Mario García de Castro, amb guió i direcció de Maite Carpio.

banner veure video vk

Deixa un comentari