3. Panorama de respostes

El panorama de les respostes

Les respostes a la pregunta pel sentit de la vida són múltiples i variades, especialment en la nostra societat actual. Entre totes aquestes n’hi ha algunes de més representatives, com per exemple les que ens explica l’itinerarí vital de la Betty, una noia que ha anat canviant de manera de veure les coses i de forma d’entendre la vida.

comic betty 01 comic betty 02

Aquest còmic de Romeu vol resumir en unes quantes vinyetes l’evolució de la Betty, un personatge imaginari que pot representar diferents formes d’enfocar el sentit de la vida. Llegeix-lo i observa els detalls de cada una de les vinyetes, després escriu una “etiqueta” que identifiqui o representi les diverses maneres que té aquest personatge d’enfocar el sentit de la vida.

Ara llegeix aquests textos. Expliquen algunes de les característiques dels diferents estadis pels quals ha passat la Betty en la seva evolució personal. Has de fer correspondre a cada text una de les vinyetes amb l’etiqueta que hi has escrit. (La indumentària i els objectes que porta el personatge a cada vinyeta et seran molt útils per fer correctament la correspondència).

Està altament preocupada per la seva maduresa personal i desitja ferventment ser ella mateixa, per a la qual cosa busca alliberar-se dels possibles traumes de la seva vida passada. Té por de ser una persona reprimida i per aixó no dubta a trencar amb tot allò que en la seva vida pugui provenir d’imposicions de l’autoritat paterna o moral.
Pensa que la moral està excessivarnent relaxada. El millor es obeir les orientacions que l’Església dóna sobre els diferents aspectes de la vida. Intenta conservar els valors que va aprendre en la família i l’escola, i compleix amb les seves obligacions religioses.
Déu no és res més que un invent de la ment que impedeix l’autèntic desenvolupament humà. Per viure una vida plena no cal recòrrer a Déu sinó descobrir allò que la ment humana, amb la seva raó i la seva cultura, proposa. Té aires d’intel·lectual i li agrada estar al dia en les seves lectures. Tot aquest procés l’ha portat a trencar atnb la seva religiositat infantil.
Se sent atreta per l’espiritualitat oriental. Vol arribar a controlar els desitjos i les emocions i practica el ioga o la meditació zen. Creu en la reencamació.
Creu que els astres influeixen directament en la vida de les persones. Pensa que la seva vida està escrita per endavant i cal procurar desxifrar aquest enigma.
Déu estima entranyablement cada persona i es per això que cal viure la fratemitat universal, que porta inevitablement a treballar contra les injustícies d’aquest món. El mateix Jesús va ser un revolucionari i, per tant, l’autèntic cristià ha de ser sempre un inconformista.
Hi ha una saviesa màgica universal. Aquests misteris de la vida personal i de la història són assequibles, es poden arribar a conèixer. Aquest ordre universal del món té molt a veure amb l’ordre de les matemàtiques i ha estat revelat a algunes associacions secretes.

Activitat: Esquema del panorama de respostes

Un cop analitzats alguns dels diferents tipus de resposta a la pregunta pel sentit de la vida, ara has d’intentar classificar-los. Cerca algun criteri que et serveixi per fer-ne una classificació, després en fas un esquema.

Formulari de resposta
fletxa_dretaLa qüestió del sentit
fletxa_dretaA la recerca de sentit El panorama de respostes fletxa_dretaCançons i vídeos

Deixa un comentari