Tierra de abundancia (2004)

Tierra_De_Abundancia-Caratula

Paul participar en la guerra del Vietnam, d’ella li queda una malaltia obsessiva per salvar el seu país de l’amenaça terrorista. Per això, recorre Los Àngeles amb la seva furgoneta equipada per vigilar qualsevol moviment que detecti en quin moment l’amenaça islàmica durà a terme el seu pròxim atemptat.

Paral·lelament la seva jove neboda Llana, la qual no el coneix, torna al seu país per conèixer quins són els seus orígens. Solidària i cristiana ha recorregut el món, acompanyant als seus pares, en diferents missions humanitàries. Quan va succeir l’atemptat de les Torres Bessones es trobava a Palestina i va veure amb sorpresa com els joves, els seus amics, sortien al carrer per celebrar-ho. Llavors va prendre la decisió de tornar al seu país. Volia comprendre. A més la seva mare, recentment morta, li havia encomanat una carta pòstuma que ha de lliurar al seu oncle.

L’assassinat d’un jove àrab al mateix carrer els uneix a tots dos. L’un l’ha gravat des de les seves càmeres de vigilància. L’altra el recull en els seus braços al lloc on mor. I tots dos emprenen un camí, l’un vol desemmascarar la cèl·lula islamista, l’altra vol lliurar el cadàver a la seva família. Aquest serà un camí cap a la veritat i la reconciliació. Oncle i neboda comprendran, davant la innocència del mort, la necessitat dels camins del perdó.

I la carta, com a herència des del més enllà, serà llegida als peus de la zona zero. Tractant d’invertir la història, de convertir els cors, de començar una vegada més. (Font: Tierra de abundancia. Muerte y reconciliación en Dios. Ágora RIIAL)

banner veure video firedriv

Deixa un comentari