Profesor Lazhar (2011)

Profesor Lazhar - dvd

Professor Lazhar de Philippe Falardeau és una magnífica pel·lícula que adapta una obra de teatre i que ha estat nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula estrangera. Centrada en el món de l’educació, convida a afrontar els moments difícils de la vida creient en la capacitat de les persones, especialment els alumnes, d’anar més enllà.

Basada en l’obra “Bashir Lazhar” de Évelyne de la Chenelière explica la història d’un professor algerià substitut que ha d’incorporar-se a una aula en tràgiques circumstàncies i que serà l’únic que, gràcies a la seva pròpia història familiar esquinçada, pot acompanyar els seus petits alumnes per afrontar el dol i mirar la vida amb esperança.

Pel·lícula esplèndida, on l’emoció no és manipulació i on l’esperança es descobreix amagada després de la dura veritat. Hi batega la convicció que les diferències culturals ens permeten trobar-nos si mirem des del si profund de l’ésser humà. Donat que parteix del suïcidi d’una professora resulta incòmoda i provocadora, però es proposa més que fugir, afrontar i més que amagar, guarir.

banner veure video firedriv

Deixa un comentari