Sodoma i Gomorra

Agbogbloshie és un barri de la ciutat d’Accra, Ghana, que s’ha convertit en un abocador de ferralla electrònica procedent d’Europa i Amèrica del Nord, considerat el més gran del món. Aquest abocador és travessat pel riu Densu.

La barriada abasta unes 1,6 hectàrees i es troba a la vora de la llacuna Korle, al nord-oest del districte de finances d’Accra. A la zona habiten unes 40.000 persones, la majoria originalment provenen de zones rurales. A causa de les seves dures condicions de vida i gran nivell de criminalitat, la zona és anomenada “Sodoma i Gomorra” .

Es creu que aquest pot ser el lloc més contaminat del continent africà, principalment per metalls com ara plom, beril·li, cadmi o mercuri, ja que en certs països tercermundistes no existeixen normatives que regulen l’alliberament de certes substàncies tóxiques.

Es tracta d’un lloc on treballen nens, amb la finalitat de buscar metalls que poden ser reciclats, especialment coure, alumini, acer i llautó. Se sap que pel coure poden cobrar al voltant de 2 € en un bon dia, i només la meitat per altres metalls. El coure s’extreu dels cables, que són cremats en fogueres incontrolades per fondre el recobriment de plàstic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s