1997 El apóstol

El apóstol dvd

Sonny (Duvall) és un predicador pentecostal carismàtic amb un ull desviat. La seva esposa Jessie (Fawcett) ha començat una relació amb un jove ministre anomenat Horace. Rebutja la proposta de Sonny per reconciliar-se, encara que ella li assegura que no interferirà amb el seu dret a veure els seus fills. Ella també ha conspirat per utilitzar els estatuts de la seva església per apartar Sonny del poder. Sonny li pregunta a Déu què ha de fer, però no rep cap resposta. La major part de la congregació es posa del costat de Jessie. Sonny es nega a començar una nova església, insistint que l’església a la que va ser obligat a retirar-se era «la seva» església. En un joc de beisbol del seu fill, Sonny, en un impuls emocional, ataca Horace amb un bat i el deixa en estat de coma. Més tard Horacae mor.

Sonny fuig i fa caure el seu automòbil al riu. Es desfà de tota la informació que el pugui identificar i, després de destruir tota evidència del seu passat, Sonny abandona Texas, es fa rebatejar i comença a fer-se anomenar «The Apostle EF». Es muda als pantans de Louisiana, on convenç un ministre retirat anomenat Blackwell (Beasley) per ajudar-lo a començar una nova església. També comença una relació romàntica amb l’empleada d’una estació de ràdio local (Richardson).

Amb l’energia i el carisma de Sonny, l’església aviat té un ramat fidel i racialment integrat. Sonny fins i tot assoleix la conversió d’un racista treballador de la construcció (Thornton), que es presenta en un pícnic de l’església amb la intenció de destruir-la. Mentre treballa en un restaurant de menjar ràpid, Sonny veu a la seva nova nòvia en públic amb el seu marit i fills, aparentment reconciliada. Sonny se’n va del lloc, prometent no tornar-hi mai.

La seva exdona, Jessie, escolta un programa de ràdio de l’Apòstol EF i el delata a la policia. Sonny és arrestat enmig d’un servei de la tarda, però el deixen acabar mentre l’esperen fora. En un commovedor final, Sonny realitza un apassionat sermó i al final li diu a la seva congregació que ha de marxar. En l’escena final, Sonny els predica als presos mentre treballen al llarg d’una carretera.

banner veure video vk

Deixa un comentari