2003 An Anthology

An Anthology - dvd

Stan Brakhage va ser un d’aquells pioners que apareixen en el cinema nord-americà poques vegades, però que al mateix temps són essencials per a l’avanç del medi. Treballant amb tota mena de tècniques (incloent pintar o dibuixar directament sobre el cel·luloide) Brakhage va realitzar més de 300 films durant la seva carrera, alguns d’ells molt breus, altres bastant extensos. Li va interessar l’abstracció, el ritme i l’energia del color. Va filmar gent rient, figures surant en l’espai, trànsit de carrer i fins i tot una autòpsia real i sense filtre i molts dels seus treballs van ser muts. No li va interessar arribar a Hollywood, però el seu treball va influenciar a artistes tan diversos com David Bowie, Martin Scorsese i l’taquiller David Fincher (recorden la seqüència de crèdits de Seven?).

banner veure video vk

 

Desistfilm (1954)

Una de las primeras obras de Brakhage, que graba una fiesta usando un estilo más bien documental. A pesar de ser una fiesta, la sensación que transmiten los participantes es de aislamiento y soledad.

Wedlock House: An intercourse (1959)

Refleja los primeros mese de matrimonio de Brakhage con su primera esposa (incluyendo escenas de sexo). Nuevamente esas figuras solitarias.

Dog Star Man (1961-64)

Probablemente el más famoso de sus trabajos. Cada parte tiene varias capas de imágenes superpuestas (desde 2 en el preludio y 1ª parte, hasta 4 en la última): Existe una versión de 4 horas, The Art of Vision, que mezcla las capas de todas las formas posibles.

The act of seeing with one´s own eyes (1971)

La tercera de los “Pittsburgh films” de Brakhage. En Eyes, grababa desde un coche de policiía todo el trabajo de los agentes. En Deus Ex, una operación a corazón abierto. Y aquí, el trabajo de una sala de autopsias. Sin omitir detalle. Estáis avisados

Disco 2

Los cortos / entrevistas recogidos en el segundo DVD del pack. Aquí se observa como Brakhage va abandonando es estilo documental y se mete de lleno en el juego de imágenes, colores y superimposiciones tan suyos… Como es un número tan grande de cortos, me temo que os quedáis si fotos y comentarios, que si no harían el post ilegible. Al grano:

Deixa un comentari