Caín i Abel

El mite de Caín i Abel

Caín i Abel (Gn 4,1-16)

1 L’home s’uní a Eva, la seva dona, que va infantar Caín. Ella deia:–He procreat un noi, gràcies al Senyor. 2 Més endavant va infantar Abel, germà de Caín. Abel era pastor d’ovelles i Caín treballava la terra. 3 Acabades les collites, Caín va presentar al Senyor una ofrena dels fruits de la terra. 4 Abel va oferir també les primeres cries del ramat amb el greix de les víctimes.
El Senyor va acollir favorablement Abel i la seva ofrena, 5 però no acollí Caín i la seva. Caín es va irritar molt i anava amb el cap baix. 6 El Senyor li digué:–Per què estàs irritat i no aixeques el cap? 7 Si obres bé, seràs acceptat; però, si no obres bé, el pecat aguaita a la porta: ell et desitja, però tu l’has de dominar.
8 Caín va dir al seu germà Abel:–Sortim al camp. Un cop van ser al camp, Caín es va llançar sobre el seu germà Abel i el va matar. 9 Llavors el Senyor va preguntar a Caín:–On és el teu germà Abel? Ell va respondre:–No ho sé. Que potser sóc el guardià del meu germà? 10 El Senyor li replicà:–Què has fet? La sang del teu germà clama a mi des de la terra! 11 Des d’ara, doncs, seràs maleït de la terra, que ha obert la boca per recollir de les teves mans la sang del teu germà. 12 Quan treballis la terra, ja no et donarà els seus fruits. Aniràs pel món errant i fugitiu.
13 Caín respongué al Senyor:–El meu crim és massa gran per a poder-lo suportar. 14 Des d’avui em bandeges de la terra fèrtil, i m’hauré d’amagar de la teva presència. Aniré pel món errant i fugitiu, i el primer que em trobi em matarà. 15 El Senyor li va replicar:–Això, no! Si algú mata Caín, Caín serà venjat set vegades. Llavors el Senyor el va marcar amb un senyal, perquè no el matessin els qui el trobarien. 16 Caín es retirà de la presència del Senyor i se n’anà a viure al país de Nod, a l’orient de l’Edèn.

3. Caín i Abel 01 3. Caín i Abel 02
fletxa_dretaLa creació del món
fletxa_dretaLa creació de l’home
Cain i Abel
fletxa_dretaEl diluvi universal
fletxa_dretaLa torre de Babel
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s