El niño de la bicicleta (2011)

El Nino De La Bicicleta dvd

Cyril, un nen d’onze anys, s’escapa de la llar d’acollida, on el seu pare el va deixar després de prometre que tornaria a buscar-lo. El que Cyril es proposa és trobar-lo. Després de trucar, sense resultat, a la porta de l’apartament on vivien, per eludir la persecució del personal de l’hospici, es refugia en un gabinet mèdic i cau als braços d’una jove asseguda a la sala d’espera. Així és com, per pura casualitat, coneix a Samantha, una perruquera que li permet quedar-se amb ella els caps de setmana.

Els germans Dardenne, autors de grans obres com La promesa (1996), Rosetta (1999), El fill (2002), El nen (2005) i El silenci de Lorna (2008) segueixen amb l’opció de presentar la veritable altura humana en personals marginals que enmig d’dificultats s’obren camí cap a una difícil bondat. En aquest cas novament amb una història simple: un nen és abandonat pel seu pare, que se sent incapaç de carregar amb aquesta responsabilitat, troba a una jove perruquera que l’acull, però la seva recerca d’un pare el porta a una peripècia de la qual sortirà madurat.

Com en una tragèdia grega, els personatges funcionen com a arquetips. El nen és la figura d’una generació que ha de créixer sense pares o cercant-los. La perruquera és la imatge lluminosa de la humanitat generosa, autènticament arrelada en la veritat de la vida. El pare infantil i immadur reflecteix un tipus adults que són adolescents crònics i que en aquest cas representa els pares absents i dimissionaris. El traficant és la temptació d’un món que sobreviu destruint-ho tot al seu pas. La senzillesa de la història dóna per a molt: el petit lluitador que al final descobreix l’amor del que es pot fiar, la mare arquetip que és generadora en adopció de la filiació i que transparenta l’amor fundant més elegit que biològic, el jove agredit que acaba d’agressor i li permet al petit fer la seva pròpia elecció.

banner veure video firedriv

Deixa un comentari