El señor de las moscas

El_Senor_De_Las_Moscas-Caratula

El senyor de les mosques és una pel·lícula dirigida per Harry Hook el 1990 basada en la novel·la homònima de William Golding. Hi ha una pel·lícula anterior, dirigida per Peter Brook el 1963 també basada en el mateix llibre de Golding (Lord of the Flies, en anglès). En la pel·lícula es fa explícita la intenció del novel·lista d’oferir una visió de la naturalesa humana alternativa a la que es reflecteix en el Emilio de Rousseau. El títol fa referència a la maldat humana, representada per Belcebú, deïtat filistea i posteriorment també pertanyent a la iconografia cristiana, que és conegut per aquest sobrenom de Senyor de les Mosques.

Un avió que porta a casa uns cadets d’una escola militar nord-americana pateix una avaria i cau a l’oceà, prop d’una illa deserta. Els nens supervivents arriben a l’illa, portant amb ells al pilot molt mal ferit. En vista de les circumstàncies, que estan sols, sense menjar ni roba per a usar, hauran organitzar-se per subsistir. En adonar-se de les poques probabilitats que hi ha de ser rescatats, decideixen unir-se per sobreviure, establint unes normes mínimes de convivència i un repartiment de tasques. Però aviat un d’ells decideix desmarcar-se del grup, arrossegant a d’altres nois amb ell. El que en principi sembla una decisió sense més conseqüències, acabarà per convertir-se en una guerra entre dos bàndols, el escindit -que acabarà sent majoritari, i en el qual es viu sota el domini despòtic del seu líder-, i els que volen mantenir l’estructura inicial, que acabaran sent reduïts en nombre fins a quedar dos (Ralph i Piggy).

Però abans ocorre un sòrdid succés: un dels nens és assassinat amb llances enmig d’una frenètica dansa quan s’aproxima corrent amb un neó a la mà a una celebració del grup al voltant d’una foguera per donar la notícia de la troballa del Capità Vicent . La negativa a assumir la responsabilitat d’aquest acte arrossegarà al grup a una espiral creixent de violència i desraó. (Font: Wikipèdia)

“El señor de las moscas, un posible análisis”, a Historiadores histéricos

“El señor de las moscas, análisis didáctico”, col·legi Sagrada Família

“El señor de las moscas”, a Educación para la solidaridad

Deixa un comentari