El último viaje (2009)

el-ultimo-viaje- brian weis pelicula

Per a bona part del món occidental, la mort és encara un tabú del que és millor no parlar-ne perquè, en fer-ho, podem estar “cridant el mal temps”. En els darrers anys, algunes persones han decidit trencar aquesta dinàmica i parlar de la mort com ho fem de la vida, en realitat no són coses diferents.

En el seu imprescindible llibre “El libro tibetano de la vida y de la muerte”, el monjo budista Sogyal Rimpoché confessa que una de les coses que més el va sobtar quan va arribar a occident és la soledat en la qual moltes vegades es queden lespersones quan estan al llindar de la mort.

I també la poca preparació que familiars, amics i personal sanitari acostumen a tenirper fer un bon acompanyament en un dels moments més trascendentals de la vida d’una persona.

Girar-li l’esquena a un fet tan natural com la mort, un procés per al qual passarem tots nosaltres un dia –podem dir que en tenim la garantia des del moment en què naixem¬– fa que, enlloc de facilitar-nos serenitat i capacitat per fer-hi front quan ens trobem davant la mort d’un amic, parella o familiar proper, o quan nosaltres mateixos ens trobem en la situació, sentim pànic i desesperació.

Què passa després de la mort?

La pel·lícula “El último viaje” es un documental dirigit per Jay Weidnerque busca trencar el silenci que envolta el fet de morir a través de la veu de persones que han viscut experiències properes a la mort id’especialistes en el tema, com el psiquiatre Brian Weiss, autor de “Muchas vidas, muchos maestros” entre d’altres llibres.

El documental busca resposta a les eternes preguntes que porta fent-se la humanitat des de l’inici dels temps: Hi ha vida després de la mort?Què ens passa quan ens morim? La reencarnació existeix?…

Veus amb experiència

Entre les persones que aporten els seus coneixements i experiències a aquest documental hi trobem, entre d’altres:

. Neale Donald Walsch. Autor de la trilogia “Conversaciones con Dios”, llibres que, segons ell mateix, han estat inspirats per una veu divina. També és el creador del moviment espiritual Equip Humà, que té per objectiu expandir la idea que totes les persones són una amb Déu i amb la vida. A la pel·lícula, Walsch explica una experiència propera a la mortque va viure i les seves creences sobre la vida, el trànsit cap a la mort i la vida després de la vida.

. Brian Weiss. És psiquiatre i escriptor. Porta dècades treballant en lateràpia regressiva, un sistema que permet la persona reviure vides anteriors i sanar malalties i problemàtiques que no van quedar resoltes en el seu moment. Al documental, Weiss parla de les seves troballes i de la seva experiència com a terapeuta regressiu.

. Gregg Braden, És un científic, autor, entre d’altres llibres, de “La curación espontánea de las creencias”, “La matriz divina: Un puente entre el tiempo, el espacio, las creencias y los milagros”. Braden aporta el punt de vista científic a l’experiència de la mort i de la vida.

Renate Dollinger. És una artista alemanya que va perdre tota la seva família a l’holocaust nazi i que al documental explica una experiència que va tenir de petita, quan un ésser espiritual la va acompanyar durant un temps i li va explicar el sentit de la vida i de la mort.

. Alberto Villoldo. És psicòleg i antropòleg mèdic. Durant anys va estar estudiant a la Universitat de San Francisco els efectes de la curació a través de l’energia i de les visualitzacions. Més tard, va decidir viatjar per l’Amazònia per recuperar l’essència de les medicines indígenes. Avui ensenya medicina energètica i fa divulgació a través de llibres i conferències. A la pel·lícula explica una experiència personal al llindar de la mort. [Font: Conxita Parra. Colorsbloc]

Deixa un comentari