Crash (2004)

Crash Colision caratula

“Crash (Col·lisió)” segueix la pista de l’encontre fugaç entre un grup de personatges de races diferents que lluiten per superar les seves pors a mesura que entren i surten de la vida dels altres: un detectiu de policia negre amb una mare drogaaddicta i un germà desaparegut; dos lladres de cotxes que contínuament estan teoritzant sobre la societat; un fiscal de districte molt ocupat amb una dona irritable; un veterà policia racista, que té cura del seu pare malalt, i que no agrada al seu jove i idealista company de treball; un exitós director de televisió i la seva estirada dona; un immigrant persa que compra una pistola; un manyà hispà i la seva filla petita, etc. Situats en la zona gris entre el blanc i el negre, on tothom pot ser víctima i agressor, tots colisionaran durant les properes 36 hores.

Qüestionari

2.1) Al principi de la pel·lícula, hi ha un problema entre un negre, una mexicana i una asiàtica. Es comporten de manera racista?

2.2) El problema del racisme és només dels blancs cap a altres races o de rics cap a pobres?

2.3) Creieu que tenen dret a una pistola o a una arma les persones immigrants? I la resta de la gent?

2.4) Sentiu rebuig cap als immigrants en algun moment?

2.5) Com reaccionaríeu si veièssiu un negre pel carrer? I si el veièssiu en determinades circumstàncies; per exemple, si porteu diners o és de nit?

2.6) Compreneu la reacció de l’home en no protegir la seva dona i en no defensar els seus drets?

2.7) L’home persa sempre està a la defensiva, ho trobeu normal?

2.8) La Sandra Bullock se n’adona que només la seva dona de fer feines, que a més a més és immigrant, ha estat al seu costat sempre. Heu viscut alguna situació com aquesta?

2.9) Compreneu que el policia negre no li digui a la seva mare que ha sigut ell qui ha posat el menjar i no el seu germà? Per què?

2.10) Al final, el policia salva la dona de l’accident de cotxe. Veieu penediment en ell? Què creieu que pretèn demostrar-li, a més de salvar-li la vida?

2.11) Recordeu alguna escena en que no es mostri racista?

2.12) El suposat “policia dolent”, li diu al seu ex company de cotxe que no es coneix realment. És un bon consell? Per què li diu?

2.13) Creieu que es pot afirmar sense cap dubte que una persona és racista o que no ho és?

2.14) El productor de cine negre diu: “tu m’avergonyeixes i t’avergonyeixes a tu mateix”. Per què li diu?

2.15) El final de la pel·lícula té un missatge esperançador. Com creieu que proposa superar el racisme?

2.16) Creieu que, sense adonar-nos, tenim prejudicis cap a altres races?

2.17) Coneixes algun estereotip (com que els mexicans són mandrosos) que formi part del pensament popular?

2.18) La pel·lícula planteja un altre problema a les grans ciutats, a més del racisme. Quin és? Quines conseqüències té?

2.19) Fes una valoració de la pel.lícula que no passi de les quinze ratlles (pots seguir el format d’una crítica de cinema).

Deixa un comentari