El intercambio (2008)

El_Intercambio-Caratula

Los Angeles, 1928. Christine Collins (Angelina Jolie) és una mare soltera amb un fill que desapareix sense deixar rastre. Alguns mesos després, la policia li comunica que ha trobat al nen, però, res més veure-ho, Christine s’adona que no és el seu fill. No obstant això, està tan confosa que el porta a casa, encara que exigeix ​​que continuï la recerca del seu veritable fill. Titllada de boja i incapacitada per la policia, per fi troba un aliat en el reverend Briegleb (John Malkovich), que l’ajudarà en la seva lluita.

Basada en el fet real de la lluita d’una jove mare soltera, Christine Collins, que s’enfronta al govern despòtic i corrupte de la ciutat de Los Angeles l’any 1928, quan busca el seu fill Walter desaparegut misteriosament. El guió de Michael Straczynski recull dels arxius de la ciutat els detalls del cas. Allí es troben desenes de milers de pàgines amb els informes sobre aquest assumpte i les sessions del Consell Municipal de Benestar Social a la fi dels anys vint. Filmada amb gran sobrietat narrativa, amb una càmera que manté la tensió alhora que descriu els personatges, interpretada per actors en plena maduresa com Angelina Jolie, John Malkovich i Jeffrey Donovan.

Els temes espirituals són l’implícit fonamental: el sentit de l’esperança, la possibilitat de la condemnació, l’església com a memòria social de la justícia i protecció dels febles, la vida eterna i el coratge per viure. Les tensions humanes que sempre han estat en el cinema d’Eastwood per fi troben l’esperança que rep un homenatge en el final del film. Una espera provada en la foscor, resistent al dolor i capaç d’obrir-se a la compassió pels altres.

banner veure video firedriv

Deixa un comentari