La lista de Schindler (1993)

La pel·lícula descriu la història verdadera d’un Just entre les nacions, Oskar Schindler, un industrial alemany, membre del partit nazi, que aconsegueix salvar prop de 1.200 jueus de la mort en el camp de concentració de Paszów, sense ocultar però els defectes d’un personatge una mica ambigu i intentant treure un benefici material de la situació.

No pensant al principi més que en el seu benefici, utilitzant una mà d’obra jueva barata a la seva fàbrica, Oskar Schindler no s’adonarà veritablement de l’horror i la bogeria nazi fins que assisteix a la liquidació del Gueto de Cracovia pel comandant de les SS Amon Göth, i particularment veient una petita noia amb un abric vermell perduda en la massacre. Des de llavors, intentarà, ajudat del seu comptable Itzhak Stern, salvar el màxim possible de vides.

Mentre que el camp dirigit per Amon Göth rep l’ordre de tancar i que milers de jueus han de ser transferit llavors a Auschwitz, Schindler decideix comprar 1.200 aquests homes per «protegir-los» tot contractant-los a la nova fàbrica d’armes que ha obert. Redacta llavors la llista que conté els noms dels qui seran salvats. En aquesta fàbrica prohibeix als guardians tota malifeta sobre els empleats i acabarà fins i tot sabotejant la seva pròpia mercaderia.

Alguns mesos més tard, la guerra s’acaba. Oskar Schindler i la seva dona deixen el país perseguits com criminals de guerra pels aliats, però no sense haver dit abans adéu als 1.200 jueus que ha salvat i d’haver rebut d’aquests un anell portant la màxima: «Qui salva una sola vida, salva el món sencer».

banner_veure_vi_deo

La lista de Schindler. La fe judía nuevamente narrada. (Àgora RIIAL)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s