Darwin contra Déu

Disseny intel·ligent: Darwin contra Déu

Són dos documentals, del canal Odisea, que parlen del disseny intel·ligent i del darwinisme. Per una banda, els darwinistes afirmen que la vida es va anar creant a partir de petits canvis i per selecció natural; per l’altra, els creacionistes diuen que els organismes són tan perfectes que van ser fruit d’un disseny, i és impossible que hagin evolucionat.

Aquestes són les qüestions que es plantegen doncs: Quines són les teories del disseny intel·ligent? Per què la teoria de l’evolució està tan avalada per la ciència? La religió ha d’estar dins les escoles? La genètica és consistent amb la teoria de l’evolució? Quins són els arguments del disseny intel·ligent? L’evolució és certa?

Els documentals comencen amb els fets succeïts a Dover, Pensilvania, entre 2004 i 2005. Després es torna a la problemàtica general que es viu a tot el país i que ha tingut gran ressò en els medis: es tracta de decidir si incloure o no la teoria creacionista entre les altres matèries dins les escoles, com una teoria alternativa a l’evolució.

A Dover, Pensilvania, es viu una de les últimes batalles entorn de l’ensenyament de l’evolució a les escoles públiques. El 2004, una escola d’aquesta població va ordenar llegir als seus mestres de biologia una polèmica declaració als seus estudiants. Aquesta suggeria que existeix una teoria alternativa totalment vàlida a la coneguda teoria de l’evolució de Darwin: el disseny intel·ligent. Aquesta idea consistia en què la vida tal i com la coneixem és massa complexa com perquè sigui un producte d’una evolució natural i, per tant, ha d’haver estat dissenyada per un agent intel·ligent.
Els professors es van negar a obeir i els pares es van oposar a aquesta teoria davant les corts federals. De fet, van acusar la junta escolar de violar la separació constitucional entre l’Església i l’Estat.

Deixa un comentari