El fin es mi principio (2010)

El Fin Es Mi Principio - dvd

Relat commovedor del testament espiritual de Tiziano Terzani, famós corresponsal de guerra que va viure grans esdeveniments de la història recent. La pel·lícula, basada en llibre que va escriure amb el seu fill Folco, narra amb senzillesa i força expressiva el seu itinerari personal, centrant-se en l’experiència espiritual que marcarà els seus últims anys a partir d’iniciar la lluita contra un càncer.

La trajectòria com a periodista de Terzani i les seves simpaties ideològiques pel comunisme són posades a prova enmig de grans esdeveniments socials i polítics del segle XX com la guerra freda, la Xina maoista, la guerra del Vietnam o l’apartheid sud-africà. La fi de les ideologies marcarà un gir en la seva vida cap a la dimensió espiritual. El món només pot canviar si canvia cada ésser humà, afirmarà.

Quan el 2004 li diagnostiquen un càncer al protagonista, s’accentua la seva crida a tancar el cercle de la seva vida afrontant la seva mort. Després d’un retir de tres anys al costat d’un savi a l’Himàlaia s’aparta amb la seva dona Angela a una casa a la Toscana. Allà, en els últims dies convida al seu fill a escriure aquesta espècie de testament espiritual.

El testimoni es va centrant en oferir una mirada diferent de la mort. Que no sigui exclusivament tràgica sinó confiada, alegre i esperançada. La debilitat del cos es contrasta amb un creixement de l’esperit que es va identificant progressivament  amb l’Ésser Suprem a què es va incorporant. Aquest procés de dissolució suposa un contrast amb la perspectiva cristiana de la resurrecció. Però el contrast és enormement suggerent i el caràcter testimonial li dóna una especial validesa.

banner veure video firedriv

Deixa un comentari