A la recerca del foc

En_Busca_Del_Fuego-Caratula

L’acció està ambientada íntegrament en la Prehistòria: 3 tribus d’homínids busquen noves formes d’aconseguir fer foc.

Per a la tribu prehistòrica dels Ulam, el foc és un element fonamental. Amb la seva ajuda, espanten les feres i també els serveix per escalfar-se. Fins que durant un atac d’un clan rival, la flama s’extingeix. Decideixen enviar a tres homes de la tribu a la recerca d’una altra flama. Tres guerrers anomenats NaOH (Everett McGill), Amoukar (Ron Perlman) i Gaw (Nameer El-Kadi) seran els encarregats d’intentar recuperar-lo.

“A la recerca Del Foc” és una de les mirades més interessants sobre l’època prehistòrica, principalment per l’acurat detall posat en el comportament dels seus personatges, ja que el pare de l’etologia Desmond Morris (autor del famós llibre “El Mico Nu” ) es va ocupar del llenguatge del cos i Anthony Burgess (“La Taronja Mecànica”) va idear els vocables que utilitzen els personatges per comunicar-se.

Jean-Jacques Annaud sap transferir a la pantalla tant aspectes de reflexió com manejar amb encert la base èpica de la seva aventura en recerca del foc vital.

La supervivència animal, la diferència en el desenvolupament evolutiu i el descobriment de l’amor es troben en una trama bastant trivial engrandida per uns impressionants paisatges rodats a Canadà, Escòcia, Islàndia i Kenya.

“En busca del fuego. Tratamiento interdisciplinario del cine”, IES Bezmiliana, Matilde Sánchez

Deixa un comentari