1928 La pasión de Juana de Arco

La_Pasion_De_Juana_De_Arco-Caratula

La passió de Joana d’Arc (La Passion de Jeanne d’Arc) és una pel·lícula muda francesa de 1928, del director i guionista danès Carl Theodor Dreyer, protagonitzada per Maria (o Renée) Falconetti. Narra el processament de l’heroïna francesa Joana d’Arc davant la Inquisició i està considerada una fita del cinema, sobretot per la seva producció, la direcció de Dreyer i l’actuació de Falconetti, que ha estat descrita com una de les millors de la història del cinema.

La jove francesa Joana d’Arc, salvadora de la pàtria davant els anglesos, i que declara sentir-inspirada directament per Déu, s’enfronta al seu processament i a una possible condemna a mort.

El mestre danès Dreyer realitza aquest film, basat en la figura de l’heroïna francesa de la Guerra dels Cent Anys, Joana d’Arc, sense utilitzar l’acostumat to èpic, sinó centrant l’acció en l’inquisitorial procés judicial a què va ser sotmesa la dama d’Orleans per un tribunal eclesiàstic que va acabar condemnant-la a mort per heretgia.

Sensacional narració basada, principalment, en la força visual dels consecutius primeríssims plans que serveixen per accentuar la capacitat dramàtica dels actors, gairebé completament revelada en els seus trets facials. Amb especial menció per a una inoblidable Renée Falconetti, amb la mirada de la qual, marcada per uns ulls expressius, anem desenvolupant una fascinació sensitiva inigualable.

La passió de Joana d’Arc representa el triomf de la imatge sobre la paraula, que certament és on se sustenta el virtuosisme en el cinema i esdevé una de les més grans obres mestres del mateix. La mística al servei de l’art.

banner veure video vk

Deixa un comentari