2006 Son of man (vosa)

son of man cartell 3

“Son of man” pren la vida de Jesús i la transposa a la sudàfrica contemporània. Filmat al Cap Oriental i al municipi de Khayelitsha, la pel·lícula barreja els detalls i les textures de la vida quotidiana d’allà amb elements metafísics..

La pel·lícula s’obre amb Jesús i el diable en el desert. “Aquest és el meu món”, diu Jesús. “No, aquest és el meu món,” Satanàs respon, i immediatament ens trasllada a la lluita als carrers i al soroll sord  dels trets. I després ens trobem en un recinte escolar. Maria s’amaga d’un exèrcit de nens armats. Per escapar d’ells ha anar a dormir amb els nens sacrificats. És aleshores quan ella es diu que donarà a llum al fill de Déu.

Mitjançant l’establiment de la història a sudàfrica, la pel·lícula recupera Crist com una figura universal d’esperança i resistència, deliberadament l’allunyada de la forma limitada en què ha mutat en la iconografia popular de la imaginació occidental. En els seus ensenyaments també, les paraules de Jesús s’actualitzen a la rellevància contemporània per contrarestar el mal que es fa aquí en nom de la democràcia. Després d’Herodes mor, el “Governador de la Coalició Democràtica ‘diu:” Per tal de protegir la democràcia al món, de vegades hem de prendre decisions difícils. Per restaurar l’ordre hem de ser forts. Per establir la pau, hem de recórrer a la força.

Davant d’això, Jesús i els seus seguidors discuteixen en barraques abarrotades sobre com lluitar contra la pobresa, les epidèmies i el vandalisme amb mitjans no violents mentre segueix creient en la bondat inherent de l’home.

banner veure video vk

Deixa un comentari