2006 Son of man (vosa)

son of man cartell 3

“Son of man” pren la vida de Jesús i la transposa a la sudàfrica contemporània. Filmat al Cap Oriental i al municipi de Khayelitsha, la pel·lícula barreja els detalls i les textures de la vida quotidiana d’allà amb elements metafísics..

La pel·lícula s’obre amb Jesús i el diable en el desert. “Aquest és el meu món”, diu Jesús. “No, aquest és el meu món,” Satanàs respon, i immediatament ens trasllada a la lluita als carrers i al soroll sord  dels trets. I després ens trobem en un recinte escolar. Maria s’amaga d’un exèrcit de nens armats. Per escapar d’ells ha anar a dormir amb els nens sacrificats. És aleshores quan ella es diu que donarà a llum al fill de Déu.

Mitjançant l’establiment de la història a sudàfrica, la pel·lícula recupera Crist com una figura universal d’esperança i resistència, deliberadament l’allunyada de la forma limitada en què ha mutat en la iconografia popular de la imaginació occidental. En els seus ensenyaments també, les paraules de Jesús s’actualitzen a la rellevància contemporània per contrarestar el mal que es fa aquí en nom de la democràcia. Després d’Herodes mor, el “Governador de la Coalició Democràtica ‘diu:” Per tal de protegir la democràcia al món, de vegades hem de prendre decisions difícils. Per restaurar l’ordre hem de ser forts. Per establir la pau, hem de recórrer a la força.

Davant d’això, Jesús i els seus seguidors discuteixen en barraques abarrotades sobre com lluitar contra la pobresa, les epidèmies i el vandalisme amb mitjans no violents mentre segueix creient en la bondat inherent de l’home.

banner veure video vk

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s