Alexandra (2007)

Alexandra dvd

Ambientada a Txetxènia. Quan Aleksandra Nikolaevna passarà alguns dies amb el seu nét, un dels millors oficials del seu regiment, descobreix un nou món, un món d’homes en el qual no hi ha lloc per als sentiments. El que està present en tot moment és la lluita entre la vida i la mort.

Una obra mestra d’un dels grans, Alexandr Sokurov. S’hi narra, sobre un rerefons social i polític, la visita d’una àvia russa (brillantment interpretada per la cantant d’òpera Galina Vishnevskaya), al seu nét, oficial en un campament de l’exèrcit rus a la República de Txetxènia.

Pel·lícula de pas lent i mirada interior que descriu l’acostament de les persones més enllà de les guerres d’interessos. Una àvia russa que entaula amistat amb les dones txetxenes, des d’una relació nascuda del fons de la humanitat comuna, i que exerceix de mare del seu nét Denis i dels joves soldats rudes que han oblidat les coses essencials per les quals viure.

Cant al seny contemplatiu de la veritat de l’ésser humà, es presenta com un camí de conversió cap a l’altre més enllà de les diferències i on la pregària marca el camí de l’origen comú que tantes vegades oblidem. El recorregut d’Alexandra serà un itinerari de tornada a la veritat profunda del que és humà, únic lloc des del qual es poden superar els conflictes.

banner veure video firedriv

Deixa un comentari